De Stichting

Algemene info

De Stichting Pelgrimshoeve werd opgericht op 28 juni 1988 maar de organisatie bestaat al sinds 1982. De snuffelmarkt is begonnen als bazar, waarvan de opbrengst bestemd was voor het opknappen van de Pelgrimskerk aan de Stationsstraat. Vanwege het grote succes werd de bazar omgezet in een permanente tweedehandsmarkt, die in 1985 zijn intrek nam in een boerderij en zo ontstond de naam Pelgrimshoeve. Nadat de Pelgrimskerk opgeknapt was, is het werk voortgezet ten bate van andere goede doelen. Daartoe werd de stichting opgericht met als doel: het ondersteunen van goede doelen van diaconaal en maatschappelijk belang in binnen- en buitenland

Werkwijze

De giften worden gefinancierd uit de opbrengst van onze Snuffelmarkt. Onder het motto “Wij kopen niets maar verkopen bijna alles” worden goederen ingenomen, gesorteerd, geprijsd en vervolgens verkocht.

Opbrengst

Wij streven ernaar 50% van onze netto omzet te besteden aan goede doelen. Onder “Goede doelen” vindt u een overzicht van de door de Pelgrimshoeve gesteunde goede doelen. De bijdragen lopen uiteen van 250 tot 2500 euro. In uitzonderlijke gevallen wordt steun verleend met € 5000,– en meer.