Achter de Schermen

foto1aEr gebeurt zo ontzettend veel achter de schermen bij de Pelgrimshoeve. Elke ochtend zijn heel veel vrijwilligers al vroeg uit de veren en op de Pelgrimshoeve.

Want wij willen graag dat onze winkeltjes altijd goed gevuld zijn, zodat er voor u meer dan genoeg keuze is. En dat vraagt om een heel logistiek proces achter de schermen.

Onze ‘inname’ is u misschien wel bekend. Hier worden elke dag weer ontzettend veel goederen gebracht. Hier vindt dan ook al een eerste selectie plaats, want helaas kunnen wij niet alles wat ingebracht wordt gebruiken. Houd u er dus rekening mee dat wij ook ‘nee, sorry helaas’ kunnen zeggen wanneer u iets afgeeft.

Achter de innameruimte hebben wij een groot magazijn, waar grote artikelen zoals bedden, meubels, boeken, sporttoestellen enz gelijk naar toe gaan. Kleine goederen gaan zoveel mogelijk op categorie van onze winkeltjes in dozen en naar het sorteercentrum achter het magazijn.

Bij de sorteerafdeling wordt er gekeken naar kwaliteit en verkoopbaarheid en wordt alles nogmaals gesorteerd en gaat het door naar werkruimtes van de winkeltjes. Hier staan onze medewerkers die ook de winkeltjes beheren en dus heel goed weten wat iets waard is en of het verkoopbaar is. Zij zijn verantwoordelijk voor het prijsbeleid van hun winkeltje. Tegen  de middag gaan de dozen mee naar de winkeltjes en worden ze daar neer gezet zodat u ze ’s middags kunt bewonderen en wie weet kopen.

En tussen al dat harde werken door, is het om 10 uur tijd voor de koffie en thee en een praatje. Rond 12 uur komen we allemaal weer samen om te lunchen en dan staan we om 13 uur voor u klaar in de winkel.

Dan hebben we nog een eigen onderhoudsploeg die grote en kleine verbouwingen en het dagelijkse onderhoud van onze gebouwen op zich neemt. Onze mannen van het transport zijn elke dag op de weg om verkochte goederen bij klanten thuis af te leveren, dit doen wij tegen een kleine vergoeding van € 10,- binnen de grenzen van Zoetermeer en Benthuizen.
En mocht u spullen hebben die u aan ons wilt schenken en niet zelf kan brengen? Dan maken wij graag een afspraak met u om deze gratis op te halen. Wel is het aan onze chauffeurs om te bepalen of wij artikelen meenemen, het kan dus zijn dat wij dingen niet meenemen, omdat ze niet aan onze standaarden voor verkoop voldoen.

Een heel proces dus. Wij werken met ruim 180 vrijwilligers elke dag aan de doelen van de Pelgrimshoeve, en vinden het fijn dat u een fijne tijd bij ons heeft. Dus tot een volgende keer!